Monday, May 26, 2014

Pihak pakar mahu wanita untuk mengendalikan kerja-kerja ' sensitif '

Pakar keselamatan , peguam dan beberapa ahli Majlis Syura Arab Saudi menuntut bahawa wanita Arab bekerja di jabatan-jabatan siasatan pasukan keselamatan , terutamanya dalam kes rogol dan gangguan seksual kes." Pihak pakar memerlukan butiran minit rogol dan kes-kes gangguan seksual tetapi wanita terlalu malu dan enggan untuk mengaitkan maklumat yang lengkap melalui proses siasatan oleh pihak lelaki," kata mereka.

Menurut sumber, seorang mangsa perempuan enggan mendedahkan identitinya. Oleh sebab itu, detektif terpaksa mendapatkan bantuan daripada seorang detektif wanita sebagai pengantara bagi membantu mangsa dan kakitangan yang berurusan dengan kes itu.

Thuraya Al- Areed , salah seorang daripada Majlis Syura Arab Saudi menegaskan, betapa pentingnya kelayakan wanita Saudi untuk bekerja di dalam pasukan keselamatan . Bercakap kepada sebuah akhbar tempatan Al- Areed berkata, " mangsa wanita sukar untuk melaporkan serangan itu secara terperinci di balai polis sehingga terpaksa menuntut kehadiran bapa atau penjaga lelaki mereka ."

Ahmad Al- Othman , seorang peguam bersetuju mengatakan bahawa jika wanita bekerja dan menceburi sektor ini, ia akan menjadi buah hasil yang terbaik bagi kalangan perempuan amnya. " Ia  benar-benar penting bagi wanita Arab disini. Apabila dicalonkan untuk kerja, mereka akan diberikan latihan khusus dan menghadiri kursus-kursus dalam bidang keselamatan ," katanya.

Sumber : Arab News


1 comments:

PAK JUNAIDI said...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

Post a Comment

 

Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir

HEWIPMRAM

Footer Widget #3

Tetamu

Copyright 2010 We Care for Islam. All rights reserved.

rss digg delicious facebook