Saturday, January 22, 2011

NYPD mahu gunakan filem anti-islam ,THE THIRD JIHAD

NYPD gunakan film anti-Islam “The Third Jihad” untuk melatih petugas
NEW YORK - Jabatan Polis New York (NYPD) mahu menggunakan sebuah filem yang menggambarkan Muslim Amerika sebagai jihadi menghancurkan Amerika Syarikat sebagai latihan anti-keganasan untuk pegawai.

The Village Voice melaporkan (19/1/2011) bahawa NYPD telah menunjuk "The Third Jihad" untuk pegawai yang mengambil latihan anti-keganasan.

Jabatan ini tidak lagi memaparkan filem itu.

"Setelah dikaji, filem itu tidak sesuai," ujar wakil pesuruhjaya Paul Browne berbicara kepada Voice. "Tidak diluluskan untuk dipaparkan dalam kurikulum. Tidak akan dipaparkan untuk sebarang tujuan sekarang."

Browne yang menyebut video tersebeut dengan sebutan "sangat aneh" mengatakan bahawa filem ditunjukkan sementara pegawai mengisi dokumen-dokumen sebelum kelas bermula. Tetapi seorang polis mengatakan kepada voice bahawa pengajar juga ditontonkan dengan filem tersebut.

"The Third Jihad" adalah sebuah filem yang dibuat oleh Clarion Fund mengenai ancaman Islam untuk AS dari dalam. Clarion Fund sendiri didirikan pada 2008, menerima berjuta-juta dollar sumbangan untuk karya "Obsession" dan menghantar 30juta kopi kepada para penderma.

Filem itu, seperti "Third Jihad" terdiri daripada klip unjuk rasa anti-amerika di timur Tengah, pemuda Muslim memegang senjata dan membahas ancaman Islam.

Clarion Fund menolak memberikan respon berkaitan hal ini.

Kekuatan anti-terorisme antarabangsa NYPD yang menggunakan taktik inovatif seperti menggaji 600 ahli bahasa dan ahli awam di Islam dan Timur Tengah, dianggap salah satu yang terbaik di dunia.
sumber

0 comments:

Post a Comment

 

Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir

HEWIPMRAM

Footer Widget #3

Tetamu

Copyright 2010 We Care for Islam. All rights reserved.

rss digg delicious facebook