Friday, May 9, 2014

Syiah di Iran Persiapkan 130,000 Tentera Untuk Perang Di Syria

IRAN - Fars News Agency , yang diselenggara oleh Kesatuan Pengawal Revolusi Iran atau 'Iranian Revolutionary Guards Corps' (IRGC) telah menerbitkan sebuah artikel yang memaparkan sebuah kenyataan oleh bekas komander IRGC Hussein Hamedani, beliau mengatakan bahawa sehingga kini, Iran memiliki hampir 130,000 tentera terlatih yang bersedia pada bila-bila masa sahaja akan menyerang Syria walaupun warga Iran yang sudah sedia ada di sana membantu rejim Basyar Al-Assad.Menurut Hamedani, pihak tentera Syiah di Syria sebenarnya sedang mengawal keseimbangan kuasa di negara yang bergolak tersebut. Dia menjelaskan bahawa Syiah Iran telah membentuk tentera Hizbullah kedua di Syria.

Pejabat berita tersebut kemudian mengeluarkan keluaran itu . Iran sebelum ini telah berusaha keras untuk menafikan penglibatan besar tentera mereka di Syria .

Dalam laporan yang pernah dikeluarkan sebelum ini, bekas komander Syi'ah itu mendakwa bahawa setiap wilayah di Iran telah mengambil bahagian dalam menyokong IRGC dan Pasukan Pertahanan yang dibentuk oleh Syiah Iran di Syria.

Hamedani juga mendedahkan mengenai proses pengkaderan tentera yang berlaku di bandar-bandar Syria jyga dilaksanakan sebagaimana pasukan Basij di Iran.

( banan / Ar.rahmah.com )

1 comments:

PAK JUNAIDI said...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

Post a Comment

 

Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir

HEWIPMRAM

Footer Widget #3

Tetamu

Copyright 2010 We Care for Islam. All rights reserved.

rss digg delicious facebook