Monday, May 26, 2014

Krisis Ukraine : Rusia 'terbuka untuk berdialog' dengan pemimpin baru

Rusia berkata , mereka "sedia berdialog" dengan presiden baru Ukraine. Walau bagaimanapun, Menteri Luar Rusia Sergei Lavrov berkata, operasi tentera mesti berakhir terhadap puak pemisah di timur.


Encik Poroshenko berkata, beliau akan bertemu dengan pemimpin Rusia tidak lama lagi , namun berikrar untuk mengambil jalan yang sukar pada mana-mana kumpulan pemisah bersenjata.

Pergolakan terus di timur dengan militia pro-Rusia untuk menghentikan penerbangan di lapangan terbang Donetsk. Bertempur kini dilaporkan di sana, dengan asap hitam tebal yang semakin meningkat yang datang daripada kawasan itu.

Encik Lavrov pada sidang akhbar di Moscow: "Kami bersedia untuk berdialog dengan wakil-wakil Kiev, dengan Petro Poroshenko."

Beliau juga berkata, EU dan AS tidak perlu kepada orang tengah, malah  memberi amaran kepada Kiev bahawa operasi ketenteraan yang berterusan terhadap puak pemisah merupakan "kesilapan amat besar '.

Beliau berkata lagi: "Sebagai presiden kami, [Vladimir Putin] telah berkata, kita hendaklah mengira keputusan ungkapan kehendak rakyat Ukraine dengan hormat."

Tetapi ditolak dengan berkata Kiev juga perlu melayan rakyatnya dengan penuh hormat dan dialog dengan pihak timur perlu diadakan untuk menyelesaikan krisis.

Sumber : Arab News

1 comments:

PAK JUNAIDI said...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

Post a Comment

 

Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir

HEWIPMRAM

Footer Widget #3

Tetamu

Copyright 2010 We Care for Islam. All rights reserved.

rss digg delicious facebook